Visits

PlaatsenCosta del Sol

Malaga


Málaga is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en dus ook van de Costa del Sol.Het is een moderne, mediterrane stad met 600.000 inwoners. Toerisme is beperkt gebleven, daardoor heeft de stad haar Spaanse karakter behouden. Neem de tijd om door het centrum te slenteren en de sfeer te proeven van dit oude Mediterraanse havengebied.


LEES MEERCosta del Sol

Marbella


Marbella biedt voor ieder wat wils. In de haven Puerto Banus kunt u heerlijk slenteren langs de vele mooie boten. Marbella bestaat uit een oud en een nieuw centrum. In het charmante oude centrum loopt u door de smalle straatjes langs de Andalusische witte huisjes. Verspreid over de stad vindt u restaurants waar u voortreffelijk kunt eten.


LEES MEERAndalusië

Ronda


Ronda is een van de oudste steden in Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer van Málaga. Een stad die u echt gezien moet hebben. De stad ligt op een soort plateau met wallen (Tajos) in een bergachtig gebied dat 2500 meter boven de zeespiegel is. De rivier de Guadalevín loopt door de de stad die de bergen verdeelt.


LEES MEERCosta del Sol

Mijas


Een uitstapje naar het bergdorpje Mijas Pueblo is meer dan de moeite waard door het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee vanaf de zuidkant van de Sierra de Mijas. Het kleine karakteristieke bergstadje ligt ongeveer 8 kilometer landinwaarts en op 400 meter boven zeeniveau. Het is als een zwaluwnest geplakt tegen de Sierra de Mijas. Van oorsprong woonden hier al mensen sinds de prehistorie.


LEES MEERAndalusië

Gibraltar


Gibraltar staat bekend om de rots van Gibraltar. Deze rotsformatie neemt het grootste deel van Gibraltar in beslag. Op deze rotsformatie leeft een tamme apenkolonie. Gibraltar heeft een eigen vliegveld en haven. Gibraltar valt ook op door het verkeer. In tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk rijdt men hier aan de rechterkant van de weg. In het water voor de kust van Gibraltar zijn walvissen en dolfijnen te spotten.


LEES MEERCosta del Sol

Nerja


Nerja is een schilderachtige plaats die zijn oorspronkelijke sfeer goed heeft weten te behouden. U vindt er nog grote delen van de oude stad met Andalusische witte huisjes en doolhofachtige straatjes. De grote trekpleister van Nerja is de Cuevas de Nerja, de grotten, die pas in 1959 per toeval werden ontdekt.


LEES MEERCosta del Sol

Fuengirola


De rustige vissersdorpjes Carvajal en Los Boliches zijn samen met Fuengirola uitgegroeid tot een populaire, moderne badplaats. In de ochtend kunt u in de haven zien hoe de verse vis wordt binnengebracht. De ruim 7 kilometer lange brede boulevard met palmbomen en kleurrijke bloembakken biedt alles wat je als toerist kunt wensen: bars, restaurants, entertainment. Fuengirola heeft een mooie haven met een bruisend nachtleven.


LEES MEERCosta del Sol

Estepona


Over de precieze oorsprong van Estepona is men het niet eens. Mogelijk is er een Keltische nederzetting geweest die was gewijd aan de godin Epona. De Romeinen hebben het daarna Est epona genoemd. De hele stad was verwoest na de herovering. Daarom werd besloten de stad en het fort opnieuw op te bouwen. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw is de stad door de opkomst van het toerisme flink gegroeid.


LEES MEERCosta del Sol

Torremolinos


Dit voormalige vissersdorpje is het swingende centrum van de Costa del Sol. Ieder uur is er van alles te beleven in de gezellige straatjes van de oude kern. De wijk La Carihuela is zeer bekend bij de Nederlandse vakantieganger. Het is de voormalige visserswijk van Torremolinos met kleine visserswoningen, een levendige promenade langs het strand en leuke kleine straatjes.


LEES MEERAndalusië

Granada


Granada werd een aantal eeuwen geregeerd door de Moren. Deze Arabische invloeden zijn op verschillende plaatsen van de stad duidelijk zichtbaar. Deze knusse oude stadsdelen zorgen voor een nostalgisch gevoel, waarbij je niet altijd door hebt dat je in een grote stad bent. Her en der danst men nog de flamenco op straat.


LEES MEERCosta del Sol

Benalmádena


Benalmádena lang onbewoond gebleven uit angst voor aanvallen vanuit zee. In deze periode werden ook alle historische verdedigingswerken afgebroken, daarom is er weinig uit deze tijd bewaard gebleven. Toerisme zorgde voor een explosieve groei van de stad. Nu is Benalmmádena een van de grootste toeristische trekpleisters met populaire plekjes als de beroemde jachthaven, het attractiepark Tivoli en een dolfinarium.


LEES MEERAndalusië

Sevilla


Sevilla behoort tot de mooiste steden van Spanje. De stad is kleurrijk en heeft een mooie historie. Dit is de warmste regio van Spanje. In de warmste zomermaanden leeft men daarom vooral ’s avonds buiten op straat. Straten waar overdag nog geen terrastafel te vinden is veranderen na zonsondergang tot levendige uitgaansstraten.


LEES MEERAndalusië

Córdoba


Cordoba heeft een rijke geschiedenis en is ook door verschillende volken bewoond. De stad is opgericht door de Romeinen, maar een van de meest invloedrijke periodes was het Kalifaat Córdoba. Een kalief is een staat die wordt bestuurd door een volger van de Islam. Hierdoor zijn er in deze periode veel Islamistische bouwwerken gebouwd, wat een hele unieke sfeer geeft aan Cordoba.


LEES MEER